ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Κάθε περιοχή και δημότης πρέπει να έχουν την ίδια αξία για τον δήμο

Γερουλάνος : Οι πολίτες να επιλέξουν τον καλύτερο για δήμαρχο και να μη ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια - Κεντρική Εικόνα

Κάθε γειτονιά της Αθήνας έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, «κάθε δημότης πρέπει να έχει την ίδια αξία για τον δήμο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε συγκέντρωση στη δεύτερη «Συνάντηση Αθηναίων», που πραγματοποιήθηκε στον Κολωνό.  

Στο διάλογο με τους δημότες στον Κολωνό, ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε τρεις προτεραιότητες, «για να ξανανιώσουν οι κάτοικοι περήφανοι για τη γειτονιά τους» όπως είπε χαρακτηριστικά: Την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος σε σύγχρονο διεθνές κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, έργα υποδομής για την αναβάθμιση των ιστορικών τοπόσημων της περιοχής και αποκατάσταση της προσβασιμότητας στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις δημοτικές υπηρεσίες. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Θέατρο Επί Κολωνώ, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η  γειτονιά του Κολωνού αλλά και ολόκληρη η 4η δημοτική κοινότητα «θα έπρεπε να είναι ένας κόμβος πολιτισμού, ένας κόμβος παιδείας, ένας κόμβος που ο άνθρωπος μπορεί να ολοκληρώνεται, διότι εδώ γεννήθηκαν οι βασικές ιδέες οι οποίες έχουν κάνει την Ελλάδα και την Αθήνα πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, «η Αθήνα έχει 'μπατάρει' προς τη μια μεριά. Προς τη μια μεριά όλη η ανάπτυξη. Προς τη μια μεριά όλος ο πολιτισμός. Προς τη μια μεριά όλος ο τουρισμός. Λες και η υπόλοιπη Αθήνα δεν υπάρχει. Θέλουμε μια Αθήνα ισόρροπη και μπορούμε να το πετύχουμε. Και θεωρώ ότι το τέταρτο είναι το διαμέρισμα που πρέπει να γίνει το σύμβολο της ισότητας μέσα στον δήμο Αθηναίων. Το σύμβολο ότι η Αθήνα πλέον, δεν θα αναπτύσσεται μονομερώς, αλλά θα αναπτύξουμε μαζί τις πρωτοβουλίες μας σε όλη την Αθήνα, ομοιόμορφα και ισόρροπα». 

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Παύλος Γερουλάνος δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από τους δημότες και συζήτησε με καθέναν που ζήτησε να πάρει το λόγο.