ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Όποιος έχει αυτοπεποίθηση για τις θέσεις του δεν φοβάται τον διάλογο

Ξενογιαννακοπούλου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ όποιον θεσμό δεν ελέγχει τον καταργεί» - Κεντρική Εικόνα

Κριτική στο ΚΙΝΑΛ για την αρνητική στάση του έναντι του διαλόγου για τη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων άσκησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Όποιος έχει αυτοπεποίθηση για τις θέσεις του και βλέπει μια στρατηγική για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης, δεν μπορεί να φοβάται τον διάλογο. Ας έρθει κι ας είναι κριτικός. Δεν μπορεί να λέει ότι "είμαι μόνο εγώ και κλείνομαι στο καβούκι μου και δεν μιλάω με κανέναν άλλο"», δήλωσε η υπουργός στο Θέμα 104,6 FM, προσθέτοντας πως «τελικά η ιστορία περιθωριοποιεί όποιον δεν βγαίνει μπροστά με τις θέσεις του για να συζητήσει».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι κεντρικός πόλος της όλης προσπάθειας είναι εκ των πραγμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι «όποιος προσπαθεί να περιορίσει την προοδευτική έκφραση της χώρας μόνο στο 4% με 6% , που κινείται το ΚΙΝΑΛ, αδικεί την ιστορία του προοδευτικού χώρου και εθελοτυφλεί για την πραγματικότητα που ζούμε». Διευκρίνισε, πάντως, ότι «σαφώς και το ΚΙΝΑΛ είναι κομμάτι του προοδευτικού χώρου στοn βαθμό, όμως, που και το ίδιο θέλει να υπηρετήσει μια τέτοια κατεύθυνση».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέφρασε τη διαπίστωση ότι αυτό τον καιρό παρατηρείται «μια αυτοοργάνωση των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες ξεφυτρώνουν παντού και συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ρεύμα προοδευτικής συνάντησης». Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένη ότι η σύμπραξη αυτή έχει μέλλον, διότι, όπως είπε, «εκφράζει την κοινωνική ανάγκη της εποχής και το πολιτικό κενό που υπάρχει στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, προκειμένου να υπάρξει ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος».