ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση τροπολογίας από ΝΔ για ενίσχυση των πλημμυροπαθών στην Κρήτη

Πηγές ΝΔ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ένα στοίχημα του Μητσοτάκη που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα

Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη, εξετάζει, ήδη, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα εξειδικευθούν, είτε με υπουργική απόφαση είτε με τροπολογία.

Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, με αφορμή σχετική τροπολογία της ΝΔ την οποία κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με εντολή, όπως είπε, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε η ενημέρωση ότι θα αναληφθούν άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που υπάρχει κενό θα επανέλθει η συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη άμεσης επέμβασης της Πολιτείας για την ανακούφιση των πληγέντων, και πρότεινε να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία του κόμματός του που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναστολή όλων των εκτελεστικών μέτρων, που εκπροσωπούνται είτε από το Δημόσιο είτε από ιδιώτες.

Ο κ. Πιτσιόρλας, και αφού επικοινώνησε με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι, ήδη, το υπουργείο δρομολογεί λύσεις.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία από πλευράς κυβέρνησης να γίνει αποδεκτή η τροπολογία.