ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Εξετάζει την πιθανότητα να απαντήσει στην επιθετικότητα της Ινδίας

Πακιστάν: Εξετάζει την πιθανότητα να απαντήσει στην επιθετικότητα της Ινδίας - Κεντρική Εικόνα

Το Πακιστάν προειδοποίησε σήμερα ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αφού η Ινδία παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε "προληπτικό πλήγμα" εναντίον του Κασμίρ.

"Η Ινδία παραβίασε τη γραμμή ελέγχου", δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι αναφερόμενος στα ντε φάκτο σύνορα που χωρίζουν τις περιοχές του Κασμίρ που ελέγχουν Ινδία και Πακιστάν.

"Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και σε μια πρέπουσα απάντηση", πρόσθεσε ο Κουρέσι έπειτα από συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η κατάσταση πρόσθεσε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο Κουρέσι είχε δηλώσει ότι πρέπει να επικρατήσει "η λογική" στην Ινδία, λίγες ώρες αφότου τουλάχιστον 12 ινδικά μαχητικά αεροσκάφη παρεισέφρησαν στον εναέριο χώρο του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ του και εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς με στόχο στρατόπεδα "εξτρεμιστών".

Σύμφωνα με τον πακιστανικό ΥΠΕΞ, το έθνος "δεν πρέπει να ανησυχεί" για αυτή την ινδική ενέργεια, διότι οι ένοπλες δυνάμεις -- "ο φρουρός της χώρας" -- είναι "εντελώς έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια".