ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ανταγωνισμός λύγισε τη ΘΕΣγάλα - Πόσο αυξάνει από σήμερα την τιμή στο φρέσκο γάλα (photo)

Η ΘΕΣγάλα από τους αυτόματους πωλητές στα ράφια της Σκλαβενίτης - Κεντρική Εικόνα

Τον περασμένο μήνα ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.

Η αλυσίδα βρέθηκε με το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει πιθανές απανωτές κατασχέσεις οι οποίες θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και ο συνεταιρισμός θα έχανε το σύνολο των κεφαλαίων που είχε επενδύσει στο όλο project.

Αναπόφευκτη αποδείχτηκε και η απόφαση ανατίμησης στο φρέσκο γάλα που διαθέτει από τα ΑΤΜ των καταστημάτων της, και μάλιστα για πρώτη φορά από την ίδρυση της αλυσίδας!

Στο μήνυμα που έχει αναρτήσει έξω από τα καταστήματά της η εταιρεία αναφέρει:

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Αυτομάτων Πωλητών μέχρι σήμερα ο συνεταιρισμός προσπάθησε να κρατήσει σταθερή την τιμή του φρέσκου γάλακτος και να «απορροφήσει» τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγής και διακίνησης.

Πιστοί στους στόχους μας προχωρούμε σε ανατίμηση του φρέσκου γάλακτος διατηρώντας παράλληλα την πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος. 

Έτσι από σήμερα Πέμπτη 21/2/2019, η τιμή για πλήρες και ελαφρύ γάλα διαμορφώνονται ως εξής:

-1,2 ευρώ το λίτρο και 0,6 ευρώ το 1/2 λίτρο για αγορές με μετρητά

-1,10 ευρώ το λίτρο και 0,60 ευρώ το 1/2 λίτρο για αγορές με προπληρωμένη κάρτα. »