ΕΛΛAΔΑ

Λίνα Κοεμτζή: Μαρτυρία ανατρέπει τα πάντα για τον θάνατό της

Λίνα Κοεμτζή: Μαρτυρία ανατρέπει τα πάντα για τον θάνατό της - Κεντρική Εικόνα

Νέα στοιχεία για όσα έγιναν λίγα λεπτά μετά τη μοιραία πτώση της 21χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016, φέρενει στο φως η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δύο χρόνια μετά τον χαμό της νεαρής λύνει τη σιωπή του.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δύο νεαροί έσπευσαν στο σημείο όπου έπεσε η νεαρή όχι για να την βοηθήσουν αλλά για να βρουν ένα στικάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, οι δύο άνδρες «όργωναν» για να βρουν τη μικρή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων. Κι αυτό, καθώς το επίμαχο στικάκι, όπως εκτιμούν όσοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση, θα αποκάλυπτε, αν έπεσε σε «λάθος» χέρια…

«Θυμάμαι όταν πήγαν κατευθείαν πάνω από την κοπέλα. Άρχισαν να ψάχνουν κάτι. Ο ένας γύρω από το σώμα της, ο άλλος σε μικρή απόσταση. "Το στικάκι, το στικάκι" έλεγαν. "Βρες το στικάκι"», αποκαλύπτει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, όταν ο ίδιος τους ρώτησε τι κάνουν και εάν ξέρουν τι έχει συμβεί, εκείνοι του απάντησαν να κοιτάζει τη δουλειά του. «Τους ρώτησα τι κάνουν και αν ξέρουν τι έγινε και εκείνοι μου είπαν να μην ανακατεύομαι. Εγώ είχα ήδη σκεπάσει το κορίτσι με μπουφάν, όπως μου είπαν οι διασώστες, ώστε να την κρατήσω ζεστή», σημειώνει ο μάρτυρας.

Το χρονικό

Λίγα λεπτά νωρίτερα η Λίνα Κοεμτζή είχε πέσει από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ. «Σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την είσοδο της εστίας άκουσα φωνές. Σαν να μάλωναν κάποιοι. Σήκωσα το κεφάλι μου και διέκρινα σκιές ψηλά. Ξαφνικά ησυχία και ένας δυνατός γδούπος στο έδαφος, σχεδόν μπροστά μου, με ξάφνιασε. Είδα μία κοπέλα αιμόφυρτη. Σάστισα. Είχε τις αισθήσεις της ακόμη. Ειδοποίησα αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία» ανέφερε ο 45χρονος.

Οι εκβιασμοί και οι διώξεις

Η επίμαχη κατάθεση συμπληρώνει ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ στον μυστηριώδη θάνατο της νεαρής φοιτήτριας, που, όπως έχει καταγγείλει η οικογένειά της, εκβιαζόταν μέσα από γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Πριν από λίγες ημέρες, οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν νέες διώξεις σε δύο νεαρούς άνδρες που κατηγορούνται ότι παραβίασαν προσωπικά δεδομένα της άτυχης κοπέλας, διακινώντας γυμνές φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δίωξη είχε ασκηθεί και στο φίλο της φοιτήτριας που τη φωτογράφισε γυμνή. 
Ήδη, η οικογένειά της με συμπληρωματικό υπόμνημα ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση συγκεκριμένων ανθρώπων, καθώς και αυτοψία και αναπαράσταση της φερόμενης ως αυτοκτονίας.