ΕΛΛAΔΑ

Γαβρόγλου: Και τα ΑΕΙ μπορούν να διαχειριστούν χρήματα από Κοινωφελή Ιδρύματα

Γαβρόγλου: Πλήρης άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση - Κεντρική Εικόνα

Τις γνωστές απόψεις του κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων ανέπτυξε στη Βουλή με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Τ. Δημοσχάκη ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Μία μέρα μετά την οριστική ταφόπλακα για μια δεκαετία, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κ. Γαβρόγλου απέφυγε να απαντήσει για την δική του σταδιοδρομία σε κορυφαία μη κρατικά πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το MIT και το Κέιμπριτζ, παρ’ ότι ρωτήθηκε. "Υπερηφανεύεστε πως διδάξατε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, αλλά εδώ δεν πέρασε το άρθρο 16" του είπε ο κ. Δημοσχάκης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να διαχειριστούν χρήματα από Κοινωφελή Ιδρύματα (αντί για τα μη κρατικά πανεπιστήμια). "Κύριε Δημοσχάκη έχετε εμπλακεί και εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας" τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Και πρόσθεσε: "Πόσα ιδιωτικά υπάρχουν στην Ευρώπη και τι ποιότητας είναι; Είναι πολύ κακή η ποιότητά τους. Δεν είναι μια παράδοση της Ευρώπης, είναι κυρίως της Αμερικής".