ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε συμφωνία με ομολογιούχους κατέληξε η Folli Follie

Υπόθεση Folli Follie: Προθεσμία πήρε η οικογένεια Κουτσολιούτσου από την ανακρίτρια - Κεντρική Εικόνα

Σε συμφωνία κατέληξε ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της Folli Follie με ομολογιούχους, καθώς βρέθηκε κοινός τόπος, ανοίγοντας τον δρόμο στην διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 106 β-δ του πτωχευτικού κώδικα.

H κατ΄αρχήν συμφωνία, στην οποία κατέληξαν στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των ομολογιούχων, που εκπροσωπήθηκαν από τα funds Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital, οι οποίοι ελέγχουν την καταστατική πλειοψηφία μεταξύ των Eurobond holders, επικυρώθηκε στο έκτακτο ΔΣ της Folli Follie, το οποίο ενέκρινε την σύναψη επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας (term sheet) αναφορικά με την προτεινόμενη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειδί για τη συμφωνία αποτέλεσε η αποδέσμευση των ακινήτων του ομίλου FFG.

Επί τη βάσει της εν λόγω συμφωνίας, η Folli Follie θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ομολογιούχους δανειστές της για την παροχή συναίνεσης, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας από το απαιτούμενο κατά νόμον ποσοστό των πιστωτών της.

H FFG αναμένεται να επανέλθει με περαιτέρω ανακοινώσεις της σχετικά με τις επόμενες ενέργειές της αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία αναδιάρθρωσης.