ΕΛΛAΔΑ

Η ανάπτυξη της ενδοχώρας και των ορεινών περιοχών, προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης

Η ανάπτυξη της ενδοχώρας και των ορεινών περιοχών, προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης - Κεντρική Εικόνα

Οι ορεινές περιοχές και η ενδοχώρα της Κρήτης, αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε απόψε από τα Ανώγεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος επισκέφθηκε τον ορεινό δήμο και παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης».

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης πιστεύει και στηρίζει την ανάπτυξη της ενδοχώρας, έχοντας υποστηρίξει ενεργά τη λειτουργία των αναπτυξιακών εταιρειών τόσο στα Ανώγεια, όσο και στο Ηράκλειο και το Λασίθι. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί είμαστε στην αίθουσα Γιώργη Κλάδου που την ονομάσατε προς τιμήν του πρώην δημάρχου, οραματιστή και πρώτου προέδρου της Αναπτυξιακής, με τον οποίο συνεργαστήκαμε πολύ καλά και εσείς σήμερα συνεχίζετε ένα σημαντικό έργο. Ο δεύτερος είναι πως μπορούν και διατηρούνται αυτές οι εταιρείες εδώ, στο Ηράκλειο αλλά και στο Λασίθι κι αν δεν ήταν η Περιφέρεια ίσως δεν θα μπορούσαν να συντηρηθούν. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε και στηρίζουμε την ανάπτυξη της ενδοχώρας», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης επισήμανε τη συνεργασία και τη στήριξη στην ευρύτερη περιοχή με συγκεκριμένα έργα και δράσεις στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων αλλά και των γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η «ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης» είναι αναπτυξιακή εταιρεία της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Ψηλορείτη με βασικό αντικείμενο την υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων και στόχο την οικονομικοκοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασής του, του Ψηλορείτη που ο ορεινός όγκος του αποτελούσε ανέκαθεν τον ζωτικό χώρο των οικισμών στην ευρύτερη περιφέρεια του. Αν και φαινομενικά απομακρυσμένοι, οι οικισμοί που τον περιβάλλουν, διαπνέονται από κοινά στοιχεία που εκφράζονται, είτε ως κοινωνικές συμπεριφορές, είτε ως παραγωγικές δραστηριότητες. Αυτό είναι και η βασική φιλοδοξία της ΑΚΟΜΜ, στο να βοηθήσει στην κοινή έκφραση όλων των παραμέτρων της κοινής ταυτότητας της περιοχής του Ψηλορείτη που αφορά σε περιβάλλον, πολιτισμό, αγροτουριστικό προϊόν, παραδοσιακά προϊόντα κ.α. μέσω αναπτυξιακών στρατηγικών και της υποβολής ανάλογων προτάσεων και της διαχείρισης τους.