ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πότε θα γίνει ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του Mega

Πότε θα γίνει ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του Mega - Κεντρική Εικόνα

Μετά τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου (και αν) πρόκειται να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός για την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο οι τράπεζες όσο και οι ενδιαφερόμενοι ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να «τρέξει» με μεγαλύτερη ταχύτητα η σχετική διαδικασία.

Όπως γράφουν τα parapolitika.gr, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, αφού οι ειδικοί εκκαθαριστές, που είναι το νομικό γραφείο Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες και η Grant Thornton καλούνται να λύσουν μια δύσκολη εξίσωση, που έχει να κάνει κυρίως με την ταινιοθήκη του Mega, και πιο συγκεκριμένα με τις θεματικές ενότητες αυτής. Επειδή εκ των πραγμάτων ο πλειστηριασμός του πρώην Μεγάλου Καναλιού αποτελεί από μόνος του κορυφαίο γεγονός για τα media, είναι λογικό οι εκκαθαριστές να χειρίζονται με απόλυτη προσοχή το όλο θέμα.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται, όπως συνέβαινε στην περίπτωση του ΔΟΛ, αλλά και του λουκέτου στο Mega, για την επίσπευση της διαδικασίας, υπό τον φόβο ότι μπορεί να βρεθεί στα χέρια επιχειρηματία που δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση. Επειδή ο πλειστηριασμός του Mega εκ των πραγμάτων συμπίπτει με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, και συγκεκριμένα με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί από καμία πλευρά για μικροπολιτική σκοπιμότητα, οι εκκαθαριστές, προφανώς σε συνεννόηση και με τις τράπεζες, έχουν αποφασίσει η όποια εξέλιξη να δρομολογηθεί αμέσως μετά τις κάλπες.

Φυσικά, κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει το πολυδαίδαλο της διαδικασίας, η οποία ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό εκδηλώνουν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης ( Star-Alpha), Ιβάν Σαββίδης (Οpen) και Βαγγέλης Μαρινάκης (Αlter Ego). Όλοι αυτοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή για μετά τις εκλογές.