ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται η Ελίν

Στην αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται η Ελίν - Κεντρική Εικόνα

Την επέκταση της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Ελίν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, σε στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Ήρων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Αληγιζάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Αληγιζάκης, στόχος είναι η εξέλιξη της Ελίν σε πλήρη ενεργειακό όμιλο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πελατών του, με αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, του δικτύου των 620 ποτηριών καυσίμων που διαθέτει.

Η προσφορά των νέων προϊόντων ρεύματος και φυσικού αερίου στην αγορά θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου. Θα βασίζονται, με μικρές διαφοροποιήσεις, στα αντίστοιχα προϊόντα που διαθέτει ήδη η Ήρων, από την οποία η Ελίν θα προμηθεύεται την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Αφορμή για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Elin έδωσε η μεγάλη -της τάξης του 43%- πτώση της κατανάλωσης υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης, η οποία, όπως σημείωσε ο κ. Αληγιζάκης, δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2018 έκλεισε με πτώση πωλήσεων της τάξης του 3% συνολικά για την αγορά, ενώ και τον Ιανουάριο υπήρξε μείωση 10% στις βενζίνες και 8% στο diesel κίνησης. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία έχει εντείνει την παρουσία της στο εξωτερικό εμπόριο με εξαγωγές καυσίμων σε 17 χώρες, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των βιοκαυσίμων και των κατασκευών.

Εξάλλου, στον τομέα των υγρών καυσίμων, μέσα στο 2019, ξεκινούν νέες συνεργασίες της Ελίν με ελεγκτικούς οίκους (Bureau Veritas και Lloyds) για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων που παραδίδονται στον τελικό καταναλωτή.