ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενοίκιο «μαμούθ» για το (πρώην) κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

Ενοίκιο «μαμούθ» για το (πρώην) κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου - Κεντρική Εικόνα

Προς μίσθωση βγαίνουν τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, για τα οποία μάλιστα αναζητείται εταιρεία η οποία θα πρέπει να καταβάλλει ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως των 115 χιλ. ευρώ το μήνα.

Μία δεκαπενταετία μετά τη «χρυσή» εποχή του 2004, όταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε μετακομίσει στο κτίριο στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου, η Εθνική Leasing βγάζει τώρα στην αγορά το ακίνητο, ευελπιστώντας ότι η θετική –πλέον- συγκυρία στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων θα ευνοήσει ώστε να βρεθεί κατάλληλος ενοικιαστής.

Το πολυώροφο κτίριο, για το οποίο δεν έλειψαν τα σενάρια αξιοποίησής του όλο το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. περιελάμβαναν μέχρι και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο) έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Leasing ήδη από το 2011, όταν τότε ο ΔΟΛ είχε υπογράψει με την εταιρεία σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης του ιδιόκτητου κτιρίου προς ενίσχυση της ρευστότητάς του.

Από την πλευρά της, η Eθνική Leasing σκοπεύει να πραγματοποιήσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, για την ενοικίαση του ακινήτου για περίοδο έξι ετών με δυνατότητα επέκτασης της μίσθωσης για επιπλέον 6 χρόνια κατόπιν επαναδιαπραγμάτευσης. Ο διαγωνισμός ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου.

Ως προς τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, πρόκειται για πολυώροφο κτίριο, το οποίο είναι συνολικής επιφανείας 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ.. Με βάση τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, στον μισθωτή παρέχεται και το δικαίωμα υπεκμίσθωσης, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Leasing, ενώ η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία, την οποία θα πρέπει να καταβάλλει ο υποψήφιος μισθωτής είναι στις 230 χιλ. ευρώ.