ΑΓΟΡΕΣ

«Βούλιαξαν» οι ευρωαγορές μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με ενδιαφέρον για τη συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank - Κεντρική Εικόνα

«Βούλιαξαν» οι ευρωαγορές μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη αλλά και λόγω των γενικότερων ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,49% στις 360,08 μονάδες. Μεγάλες πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος αυτοκινήτων, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει βουτιά 4,9%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε κατά 2,2%.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε βουτιά 2,67% κι έκλεισε στις 11.022,02 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο νέο ραντεβού της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη Συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ. Η Μέι υποσχέθηκε πως το Brexit θα γίνει στην ώρα του με τον Τουσκ να δήλώνει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος στις συνομιλίες έως τώρα. Βασικό «αγκάθι» παραμένει το backstop. 

Mέσα σε αυτό το κλίμα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,11% στις 7.093,58 μονάδες. 

Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,84% στις 4.985,56 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε βουτιά 2,59% στις 19.478,32 μονάδες, καθώς η Κομισιόν προέβη σε ραγδαία υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η αβεβαιότητα για την κυβερνητική πολιτική και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, οδήγησαν την ιταλική οικονομία στην ύφεση. «Χαστούκι» στην ιταλική οικονομία ήρθε και από το ΔΝΤ.  

Aπώλειες 1,79% και για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.