ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπ. Βούγια

Το Ποτάμι στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπ. Βούγια - Κεντρική Εικόνα

Τη στήριξη του Ποταμιού στο πρόσωπο του υποψήφιου δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια, εξέφρασε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «Το Ποτάμι, όπως το έχει πει από την πρώτη στιγμή, στηρίζει στις πόλεις ανθρώπους που δεν έχουν βγει από τα κομματικά υπόγεια», «που έχουν προσφέρει στην πόλη τους», «και η κύρια ταυτότητά τους δεν είναι η κομματική, αλλά είναι η ταυτότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Με αυτή την έννοια είμαστε θετικοί στην προσπάθεια που κάνει ο Σπύρος Βούγιας και ο Νίκος Νυφούδης (σ.σ. επικεφαλής της παράταξης μαζί με τον κ. Βούγια) και άλλα στελέχη του προοδευτικού χώρου. Είμαστε θετικοί, δεν τους καπελώνουμε, τους παρακολουθούμε και, όπου μπορούμε, τους ενισχύουμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: «Θα ήθελα από εδώ από τη Θεσσαλονίκη να πω σε όλους τους Έλληνες ότι η αλλαγή του ονόματος της γειτονικής μας χώρας είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Εάν δεν προχωρούσαμε στη συμφωνία δεν θα κερδίζαμε τα πάντα, όπως λένε οι λαϊκιστές και εθνικιστές, αλλά θα χάναμε τα πάντα. Θα χάναμε συμμάχους και κυρίως θα διαιωνίζαμε τον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, της μακεδονικής ιστορίας από τους γείτονές μας. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα βιβλία τους, να αλλάξουν το σύνταγμα τους -το αλλάξανε- και να πάψουν να αναφέρονται στην αρχαία Μακεδονία. Αυτό ήταν μια νίκη και ήταν ο μόνος δρόμος που έπρεπε να διαβούμε. Σε λίγο θα ήταν πολύ αργά».

Το «παρών» στην εκδήλωση της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» έδωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.