ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάψευση Ρήγα: Καμιά αύξηση στη στρατιωτική θητεία

Ρήγας: Ο λαός καλείται να αξιολογήσει το πρόγραμμα Τσίπρα χωρίς να περιμένει έγκριση της τρόικας - Κεντρική Εικόνα

Στα ελληνοτουρκικά, το μακεδονικό, αλλά και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και τη στράτευση των γυναικών μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας. Σε συνέντευξη του στον Νews24/7 διέψευσε τα σενάρια, ενώ αναφέρθηκε και στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Είναι προσβλητικό για τους επιλεγέντες στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να λέγεται ότι το κριτήριο για την επιλογή τους ήταν κομματικό. Ήταν στρατηγοί στα ανώτατα κλιμάκια όλοι ικανοί, από αυτούς κάποιοι θα έπρεπε να επιλεγούν οπωσδήποτε, είναι σαν πυραμίδα όσο πιο ψηλά φτάνεις τόσο λιγότερες είναι οι θέσεις. Αν δεν αποστρατευτούν κάποιοι άνθρωποι, δεν μπορούν να ανελιχθούν οι κατώτεροι αξιωματικοί. Δεν τιμά κανέναν να προσβάλει τους ανθρώπους που επιλέχθηκαν».

Για το Μακεδονικό: «Η εκδήλωση για το μακεδονικό στο πολεμικό μουσείο δεν θα γίνει γιατί προτάθηκε άλλη ημερομηνία στους διοργανωτές, επειδή δεν ήταν ελεύθερος ο χώρος τη μέρα που ζητούσαν και απέσυραν την αίτησή τους. Υπήρχε μία ακροδεξιά καπήλευση της διαμαρτυρίας για το μακεδονικό. Δεν σημαίνει αυτό ότι όλος ο κόσμος έχει αναφορά στην ακροδεξιά. Με κανέναν τρόπο. Μακριά από μένα αυτή η άποψη. Μακριά και από τον πρωθυπουργό. Το έχει πει και στη Βουλή.

Πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί απέναντι στον θεσμό του ΠτΔ. Αυτό αφορά και τη ΝΔ γιατί στελέχη της είχαν απευθυνθεί στον ΠτΔ ζητώντας του να υπερβεί το ρόλο του. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου”, είπε, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ Βισαλτίας για μη ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη, κάνει λόγο για “εκτροπή”».

Για τα ελληνοτουρκικά: «Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και συνιστώ σε όλους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί γύρω από τα Ιμια».

Για τις προσλήψεις: «Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Και μετά την έξοδο από τα μνημόνια αυτό είναι εφικτό».

Για τη στρατιωτική θητεία: «Είμαι πλήρως αντίθετος στην αύξηση της θητείας, που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Καμία περίπτωση στράτευσης των γυναικών».

Για τη Βενεζουέλα:  «Υπάρχει ένταση κοινωνική στη Βενεζουέλα. Θέλουμε να λυθεί ειρηνικά το πρόβλημα με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν έχουμε συμπάθεια σε πρόσωπα. Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δημοκρατίας».

Για την κατάσταση της οικονομίας: «Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία. Δανειστήκαμε με το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων ετών. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Επεσε έξω για μια ακόμη φορά. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού αποδείξαμε ότι λύνουμε προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι».