ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα υποσχέθηκε στο Ριάντ να επιταχύνει τους ρυθμούς μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Πώς η Ρωσία έχασε δισ. δολάρια στην Βενεζουέλα - Κεντρική Εικόνα

Η Σαουδική Αραβία ευελπιστεί ότι η Ρωσία θα επιταχύνει τους ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+ δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλέλ Αλ Φαλέχ.

Και οι δύο μας είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία του ΟΠΕΚ+. Όλοι οι δείκτες υλοποίησης στην παρούσα χρονική στιγμή είναι καλοί. Η ρωσική πλευρά μου υποσχέθηκε ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ Φαλέχ.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στην Ρωσία , η οποία είχε συμφωνήσει στην σταδιακή της μείωση. Αργότερα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μουχαμέντ Μπαρκιντό είχε δηλώσει κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ότι δεν βλέπει να υπάρχει σ’ αυτό πρόβλημα καθώς η Ρωσία μείωνε την παραγωγή της με τους ίδιους ρυθμούς που το έκανε στις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ που ελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου οι χώρες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή του στο πρώτο εξάμηνο κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια. Η Ρωσία ανέλαβε την υποχρέωση να μειώσει την παραγωγή της κατά 228 χιλιάδες βαρέλια.