ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Το πρώτο μεγάλο βήμα στο μετρό Θεσσαλονίκης και η «τρύπα του Κούβελα»!

Σπίρτζης: Προοδευτική συμμαχία απέναντι στην ακροδεξιά στην Ευρώπη και την επιστροφή της ΝΔ - Κεντρική Εικόνα

Σε συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη στην εφημερίδα Espresso και σε ερώτηση σχετικά με κατηγορίες που δέχθηκε ότι εγκαινίασε ένα μετρό στη Θεσσαλονίκη το οποίο ακόμη δεν λειτουργεί, ο υπουργός έδωσε την εξής απάντηση: 

«Δεν εγκαινιάσαμε τίποτα. Επισκεφθήκαμε του πρώτου ολοκληρωμένου σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης, έξω από την τρύπα του Κούβελα που έγινε πριν τριάντα χρόνια.  Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στο έργο, οι καταστηματάρχες δίπλα στις λαμαρίνες που έφυγαν από την πόλη γνωρίζουν. Όλοι γνωρίζουν ότι τελειώνουμε ένα έργο που κανείς δεν περίμενε ότι θα συνεχιστεί. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις όσων μας ασκούν σήμερα κακοπροαίρετη κριτική το 2015, το 2016, το 2017. Τους καλώ να χαρούν μαζί με τους Θεσσαλονικείς, για την ολοκλήρωση σε λίγους μήνες του έργου, της επέκτασής του προς Καλαμαριά και της έναρξης των πρόδρομων εργασιών προς τις δυτικές συνοικίες. Είναι πραγματικά λυπηρό να δείχνουν τέτοια μικροψυχία.

Αναφορικά με το ποιες κορδέλες θα κοπούν από τώρα ως το καλοκαίρι, ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε πως "η συνήθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να εγκαινιάζουν σταματημένα έργα σε εγκαταλειμμένα εργοτάξια, κόβοντας κορδέλες εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου στον βωμό κάθε εκλογικής αναμέτρησης, αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Κια κατέληξε: «Ολοκληρώνονται αρκετά έργα και ξεκινούν πολλά περισσότερα. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω την ολοκλήρωση του πιο σημαντικού έργου για τη χώρα, τους πολίτες, τις μεταφορές που έπρεπε να έχει γίνει πριν δεκαετίες: τη διπλή ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης».