ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda: Kamiq το όνομα του νέου SUV

Skoda: Kamiq το όνομα του νέου SUV - Κεντρική Εικόνα

Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του νέου της SUV. Το ονόμασε Kamiq και θα έχει πιο compact διαστάσεις από το Karoq, ενώ ουσιαστικά αποτελεί το τρίτο SUV της τσέχικης εταιρείας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση». 

   Το νέο Skoda λανσάρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover και ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle, διαθέτοντας παράλληλα έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα. Το όνομά του υπηρετεί τη νέα φιλοσοφία ονοματοδοσίας της Skoda με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της μάρκας να ξεκινούν από K και να τελειώνουν σε Q.

   Το μοντέλο συνδυάζει την ευελιξία και τα δυναμικά στοιχεία ενός compact μοντέλου με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV, την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την καλύτερη ορατότητα, την πιο εύκολη είσοδο και έξοδο, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας αλλά και δυναμικό design, συγκεντρώνοντας όλα τα προσόντα ώστε να αποτελέσει το επόμενο best seller της κατηγορίας του και όχι μόνο.

   Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kamiq θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου.