ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος στηρίζει πρόταση μομφής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επίθεση Καμμένου σε πρώην βουλευτές του: Αντάλλαξαν θέσεις με την καρέκλα - Κεντρική Εικόνα

Στην θέση του για στήριξη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών επανήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τάκη Μπαλτάκο στο πλαίσιο των επαφών του μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

 Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση», αν και διευκρίνισε ότι «αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και σε τι θα αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία», σημείωσε.

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Μπαλτάκο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία». Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα αρχίσουμε με αποκλεισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες ότι η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με στόχο να βάλει ένα τελευταίο ανάχωμα στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.