ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σύσταση αγοράς ελληνικών μετοχών και ομολόγων από τη Morgan Stanley

Σύσταση αγοράς ελληνικών μετοχών και ομολόγων από τη Morgan Stanley - Κεντρική Εικόνα

Σύσταση αγοράς ελληνικών τραπεζικών μετοχών εξέδωσε η αμερικανική τράπεζα. Σε έκθεσή της, αναλύει τρία σενάρια αποτίμησης (βασικό, ευνοϊκό και δυσμενές) των μετοχών τους, με πιθανότητες 70%, 15%, 15%. Στο ευνοϊκό σενάριο, οι τιμές-στόχοι για τις Alpha, Eurobank, ETE και Πειραιώς τοποθετούνται στα 6,62 ευρώ, 2,86 ευρώ, 1 ευρώ και 0,91 ευρώ αντίστοιχα.

Στο δυσμενές σενάριο, οι τιμές-στόχοι είναι: 0,99 ευρώ, 0,19 ευρώ, 0,12 ευρώ και 0,07 ευρώ αντίστοιχα. Οι τιμές-στόχοι του επενδυτικού οίκου στο δυσμενές σενάριο συμπίπτουν, εν πολλοίς, με τα χαμηλά τους στις 11/2 και τα αρνητικά περιθώρια διαμορφώνονται σε 50%-75%.

Επιπλέον ο οίκος προτείνει αύξηση θέσεων επί των ελληνικών ομολόγων στις φάσεις κλιμάκωσης της έντασης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπου και οι αποτιμήσεις τους βελτιώνονται (δηλαδή οι τιμές τους πέφτουν). Η τιμή-στόχος για τη σειρά των ελληνικών ομολόγων (GGB strip) τοποθετείται στα 81 σεντς του ευρώ στο σενάριο της αναδιάρθρωσης του χρέους με τη μορφή του reprofiling και εφόσον οι αγορές της ΕΚΤ αρχίσουν να υλοποιούνται. Η τρέχουσα αποτίμηση του ελληνικού strip βρίσκεται τώρα στα 61 σεντς του ευρώ, δηλαδή το ανοδικό περιθώριο που «βλέπει» η MS είναι περίπου 33%.