ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Για τα όποια λάθη τυχόν έγιναν, αναλαμβάνω την ευθύνη (video)

Καμμένος: Για τα όποια λάθη τυχόν έγιναν, αναλαμβάνω την ευθύνη (video) - Κεντρική Εικόνα

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες και μέλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , αλλά κυρίως στον Πρωθυπουργό περιελάμβανε η ομιλία του απερχόμενου υπουργού, Πάνου Καμμένου κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΥΠΕΘΑ στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

"Παραδίδω την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από τέσσερα συναπτά έτη, έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που ανέλαβα έναντι των ενόπλων μας δυνάμεων. Σε μία περίοδο με δημοσιονομικούς περιορισμούς και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μου εμπιστεύτηκε αυτό το υπουργείο, οι αναπληρωτές υπουργοί και το σύνολο των συνεργατών του υπουργείου", είπε ο κ. Καμμένος.

"Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας, ειρήνης και σταθερότητας. Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή" σχολίασε.

"Ενεργοποιήσαμε και λειτουργήσαμε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και πετύχαμε με θεσμικό τρόπο να αρθούν οι σκιές του παρελθόντος στον χώρο των εξοπλισμών και να πάνε στη δικαιοσύνη υποθέσεις προς διερεύνηση καταλογισμού ευθυνών. Επιδιώξαμε και ενισχύσαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων" είπε ο απερχόμενος υπουργός.

"Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Για τα όποια λάθη τυχόν έγιναν αναλαμβάνω την ευθύνη" πρόσθεσε.

"Αναβαθμίσαμε τις στρατιωτικές παρελάσεις και ενισχύσαμε τον διαχρονικό θεσμό της Ορθοδοξίας" ανέφερε.