ΕΥ ΖΗΝ

Στο «σφυρί» δύο ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας

Στο «σφυρί» δύο ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας - Κεντρική Εικόνα

Πλειστηριάζονται οι δύο ιστορικοί κινηματογράφοι, Αττικόν και Απόλλων στη Σταδίου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Lifo, οι ιστορικοί κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων βγαίνουν στο σφυρί. 

Εννιά χρόνια μετά την καταστροφή της Marfin και επτά χρόνια μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τόσο τα μαγαζιά της περιοχής όσο και αυτούς τους δύο κινηματογράφους, η κατάσταση στη Σταδίου μοιάζει ίδια και οι ιθύνοντες δεν βλέπουν κάποιο «φως» στην αλλαγή του σκηνικού. 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, Αντώνιος Γ. αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο κόσμος θεωρεί ότι το ακίνητο είναι δικό μας και ότι εμείς εμποδίζουμε την επαναλειτουργία των δύο κινηματογράφων. Ακόμα και φίλοι μου όλα αυτά τα χρόνια μού ζητούν να βάλουμε νερό στο κρασί μας με κάποιον τρόπο για να αποκτήσει ξανά ζωή αυτή η τόσο βασανισμένη γειτονιά. Ας το ξεκαθαρίσουμε: το κτίσμα, μέσα στο οποίο βρίσκονται και τα σινεμά, δεν είναι δικό μας. Είναι του οφειλέτη μας, ο οποίος, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, μας χρωστά 26 εκατομμύρια ευρώ και κάθε μέρα που περνάει το ποσό μεγαλώνει, καθώς δημιουργούνται καινούργια χρέη». 

Σημειώνεται πως σε αυτό το ζήτημα έχουν εμπλακεί στη διάρκεια των ετών πολλά ιδρύματα, ιδιώτες, δήμοι και ασφαλιστικές εταιρείες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση.