ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σπύρος Δανέλλης

Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σπύρος Δανέλλης - Κεντρική Εικόνα

Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης απάντησε πριν από λίγη ώρα στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή σε αντίθεση με τη γραμμή του Ποταμιού να μην δείξει τη εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση του Α. Τσίπρα.

Κατόπιν τούτου αναμένεται η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού αύριο στη Βουλή για την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η τελική στάση του Ποταμιού στην επόμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πλέον, οι 151 που απαιτούνται για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται να συμπληρώνονται με τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος ήδη από τις προηγούμενες μέρες φερόταν πολύ κοντά στο να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ εμφανίστηκε να στηρίζει και τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα θα δώσουν η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις.

Την Κυριακή ο Σπύρος Δανέλλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής για την κεντροαριστερά και αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών πιστώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ  την επίτευξη της και ότι δεν δείλιασε μπροστά στο κόστος Εξήρε μάλιστα το ρόλο των πρωθυπουργών των δυο χωρών. Ο κ. Δανέλλης σε δηλώσεις του είπε ότι όλα θα ειπωθούν στη Βουλή και τόνισε ότι σε κρίσιμες στιγμές οι βουλευτές πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης κατά συνείδηση . Ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ότι προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ο βουλευτής του Ποταμιού βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων και συναντήθηκε την Δευτέρα με τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη. Στη συνάντηση που είχαν, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Σπύρο Δανέλλη να του απαντήσει έως το βράδυ, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επέμενε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.