ΑΓΟΡΕΣ

Μικρά κέρδη για τον χρυσό

Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Κεντρική Εικόνα

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς οι απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια και η υποχώρηση του δολαρίου ενίσχυσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν εναλλακτική επένδυση.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,80 δολ. ή περίπου 0,1% κλείνοντας στα 1.291,30 δολ. ανά ουγγιά μετά από συνολικά κέρδη 0,3% την προηγούμενη εβδομάδα.

Μικρά κέρδη σημείωσε και το ασήμι με το συμβόλαιο Μαρτίου να κερδίζει 3 cents ή 0,2% σκαρφαλώνοντας στα 15,686 δολ. ανά ουγγιά μετά από απώλειες 0,8% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αγορές σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ υποχώρησαν σήμερα καθώς τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Κίνας επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον κίνδυνο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να γνωρίσει μια απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της.

Στο μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar χάνει 0,1% στο 95,556, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.

Ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε σε ποσοστό 1% στα $2,635 δολ. η λίβρα.

Τέλος, η πλατίνα Απριλίου σημείωσε βουτιά 1,9% στα 802,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο διεύρυνε το ανοδικό του σερί σε 10 ανοδικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας ταυτόχρονα το 7ο διαδοχικό ρεκόρ.

Το παλλάδιο Μαρτίου πρόσθεσε 0,3% στα 1.282 δολ. ανά ουγγιά, πλησιάζοντας την τιμή του χρυσού. Τελευταία φορά που το παλλάδιο ξεπέρασε τον χρυσό ήταν τον Οκτώβριο του 2002.

ΠΗΓΗ: Capital.gr