ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ανακοινώνει «σκιώδη κυβέρνηση» ο Τσίπρας - Ποια ονόματα ακούγονται - Κεντρική Εικόνα

Στον αριστερό πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την φυγή του δεξιού κυβερνητικού εταίρου και τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης την Τετάρτη αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Αλέξης Τσιπρας αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που κάνει τους επενδυτές σχετικά αισιόδοξους. Αλλά ακόμα και αν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, και επισπευθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο, θα θεωρηθεί ως μία συντόμευση της περιόδου αβεβαιότητας, αναφέρει. 

«Η θετική ψήφος εμπιστοσύνης  παραμένει το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συντόμευση της περιόδου αβεβαιότητας», δήλωσε στο Reuters ο Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας μειώθηκε κατά δύο μονάδες βάσης το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά διαπραγματεύθηκε κατά 1,3% χαμηλότερα, επισημαίνει το πρακτορείο.

«Η αγορά πιστεύει ότι ο Τσίπρας έχει τις ψήφους που χρειάζεται. Γι 'αυτό τα ομόλογα είναι ήσυχα», ανέφερε ένας χρηματιστής.