ΕΛΛAΔΑ

Η Μέρκελ στο Σύνταγμα, οι αναπληρωτές καθηγητές σε κατάληψη στην Πρυτανεία (photo)

Η Μέρκελ στο Σύνταγμα, οι αναπληρωτές καθηγητές σε κατάληψη στην Πρυτανεία (photo) - Κεντρική Εικόνα

Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέθετε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λίγα μέτρα πιο κάτω, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε διαμαρτυρία και ανάρτησαν πανό αφού κατέλαβαν το κτίριο, με σύνθημα «Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών, πτυχία με όλα τα εργασιακά δικαιώματα» και υπογραφή "Συντονιστικό αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών".

Οι εκπαιδευτικοι σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με απόφαση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές. Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.