ΕΛΛAΔΑ

«Έτριβαν τα μάτια» τους στην ΕΛΑΣ: «Πατέντα» με εμποτισμό 36 κιλών κοκαΐνης σε αποξηραμένα φρούτα!

«Έτριβαν τα μάτια» τους στην ΕΛΑΣ: «Πατέντα» με εμποτισμό 36 κιλών κοκαΐνης σε αποξηραμένα φρούτα! - Κεντρική Εικόνα

Συνολικά 500.000 ευρώ εκτιμά η Αστυνομία ότι θα κέρδιζε το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια, από την πώληση των 36 κιλών εμποτισμένης σε αποξηραμένα φρούτα (superfood) κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στην Αθήνα.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση βρίσκεται και ένας «χημικός». Το άτομο που αναλάμβανε τη διαδικασία εξαγωγής της κοκαΐνης από τα εμποτισμένα superfood, μετά την παραλαβή τους στην Αθήνα. Ο «χημικός» έβγαζε με μία εξελιγμένη διαδικασία την κοκαΐνη, η οποία πωλούνταν σαν «χρυσός». Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 36 κιλά εμποτισμένης ουσίας που έφτασαν στην Αθήνα, ο «χημικός» θα εξασφάλιζε 18 κιλά καθαρής κοκαΐνης, αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο είδος έχει μεγάλη ζήτηση και θεωρείται το «ναρκωτικό των πλουσίων».

Οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι την περασμένη Τρίτη θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Βραζιλία ύποπτο δέμα με ναρκωτικά. Τα φορτωτικά του έγγραφα έδειχναν ως αποστολέα πωλητή superfood στη Βραζιλία και ως παραλήπτη ιδιώτη από την Αθήνα. Όπως διαπιστώθηκε, το όνομα ήταν ψεύτικο και το δέμα θα παραλαμβανόταν από τις εγκαταστάσεις εταιρίας ταχυμεταφορών από άτομο με πλαστή ταυτότητα. Το όνομα της πλαστής ταυτότητας εκτιμάται ότι ήταν αυτό που αναγραφόταν στα έγγραφα.

Την ίδια διαδικασία είχε ακολουθήσει το κύκλωμα πριν από έξι μήνες όταν έφτασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα δέματα με ρούχα, εμποτισμένα με κοκαΐνη.

Ο χρηματοδότης της αποστολής των ναρκωτικών στην Αθήνα είναι άντρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακή της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση έγινε περίπου ένα μήνα νωρίτερα, πριν ακόμα συλληφθεί από τη γερμανική Αστυνομία για άλλη υπόθεση ναρκωτικών.

Και οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση έχουν ποινικό παρελθόν, ενώ χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.