ΑΓΟΡΕΣ

Μικρές απώλειες ο χρυσός

Μικρές απώλειες ο χρυσός - Κεντρική Εικόνα

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς η ενίσχυση των δεικτών της Wall Street –για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση- εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας άμβλυνε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 4 δολ. ή 0,3% διολισθαίνοντας στα 1.285,90 δολ. ανά ουγγιά.

Κίνα και ΗΠΑ έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές τους συνομιλίες ιδίως όσον αφορά τις αγορές αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών και το περαιτέρω άνοιγμα των κινεζικών αγορών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος για τον επόμενο γύρο συνομιλιών σε υπουργικό επίπεδο αργότερα αυτό τον μήνα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Απώλειες κατέγραψε και το ασήμι με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 4,3 cents ή 0,3% στα 15,713 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαρτίου στο μεταξύ ενισχύθηκε 0,7% στα 2,656 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Απριλίου έχασε 0,3% διολισθαίνοντας στα 821,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε και νέο ρεκόρ κλείνοντας στα 1.261,40 δολ. ανά ουγγιά με άνοδο 1,7%.

ΠΗΓΗ: Capital.gr