ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες διεργασίες στους ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπό προϋποθέσεις, ο Καμμένος θα συνεργαζόταν ως εταίρος σε κυβέρνηση ΝΔ - Κεντρική Εικόνα

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η Εκτελεστική Επιτροπή με θέμα τη στάση που θα κρατήσουν ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματος στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ήδη έχουν αρχίσει δηλώσεις διαφοροποίησης.

Την πρόθεσή του να μη δώσει θετική ψήφο σε ενδοχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε με αστερίσκους. «Δεν θα συνεργήσω να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα αποσύρει τους βουλευτές του και πιστεύω ότι θα τηρήσει το λόγο του, είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν έχει στηρίξει την κυβέρνηση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα.

«Το έργο της κυβέρνησης επιβάλλεται να συνεχιστεί. Οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες να πηγαίνουν από δω και από εκεί. Αν την Τετάρτη ο κ. Καμμένος ζητήσει να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσω αυτό τον δρόμο. Δεν θα μου πει κάποιος σήκω και φύγε, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αρμόδιος για το κυβερνητικό σχήμα είναι ο πρωθυπουργός, συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την άποψη ότι οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία.