ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

EΣΑ: Ζητεί κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Ερμού και Τσιμισκή επιστρέφουν στις... μέρες δόξας του 2009 (Πίνακες) - Κεντρική Εικόνα

Γενναίες αποφάσεις στο μέτωπο της φορολογίας από την κυβέρνηση ζητεί ο πρόεδρος του του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (EΣΑ),Σταύρος Καφούνης, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο σύλλογος θα διεκδικήσει μεταξύ άλλων την κατάργηση του αναποτελεσματικού, όπως τον χαρακτηρίζει, θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο κ. Καφούνης τονίζει ότι τη νέα χρονιά απαιτείται μείωση των φορολογικών βαρών, ένα απλό σύστημα 120 δόσεων για όλους και για όλα τα χρέη και η επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της μικρομεσαίας τάξης μέσω της οριστικής λύσης των κόκκινων δανείων. «Είναι ζητήματα που η πολιτεία οφείλει να διευθετήσει σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά» προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ε.Σ.Α θα διεκδικήσει την επίλυση θεμάτων, όπως η κατάργηση του αναποτελεσματικού θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, του γραφειοκρατικού και τιμωρητικού πλαισίου για θέματα εργασίας, που περιορίζει τις προσλήψεις και κρατάει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και πολλών άλλων προβλημάτων που προϋποθέτουν όραμα και όχι κόστος» πρσοθέτει.

Παράλληλα προτείνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 9:00΄ το πρωί, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, παρατηρείται, όπως σημειώνει, μηδενική προσέλευση καταναλωτών.