ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ακονίζει τα νύχια του» ο Καμμένος

Καμμένος: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων - Κεντρική Εικόνα

Νέα επίθεση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕλ, Πάνος Καμμένος, με την κόντρα να οδηγείται στο «κόκκινο». Σίγουρος για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε νέα ανάρτησή του στο Twitter ο Π. Καμμένος αποκάλεσε ξανά ολετήρα τον κ. Κοτζιά, κατονομάζοντάς τον.  Ειδικότερα, ανέφερε απαντώντας στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και "μαφιόζικα", δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα», προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: «ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ». «Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος δείχνοντας τον πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης "Πράττω", Νίκος Κοτζιάς μιλώντας εφ' όλης της ύλης στο News 24/7, σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του» κι εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Εν τω μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Την ίδια ώρα, σίγουρος για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς θεωρεί δεδομένη την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, ερωτηθείς με αφορμή τη στάση του κ. Καμμένου επί της Συμφωνίας, ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις. "Ήταν η σημερινή κυβέρνηση που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, να σταθεροποιήσει την οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία", τονίζει, μιλώντας για αδυναμία του "παλιού πολιτικού συστήματος" να το παραδεχτεί αυτό.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει στο Πρακτορείο ότι η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές "δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη". Τονίζει ότι η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι "σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη".