ΕΛΛAΔΑ

Υπ. Άμυνας πΓΔΜ: Έχουμε κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ

Συναντήσεις Ρίκερ με Ζάεφ-Ντιμιτρόφ: Στο επίκεντρο η ένταξη στο ΝΑΤΟ - Κεντρική Εικόνα

 «Στη ‘’Μακεδονία’’ έχουμε κρατήσει ήδη θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» διαβεβαίωσε το Σάββατο η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό/ απολογισμό της για το τέλος του έτους.  «Ανακαλώντας το 2018, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι κατορθώσαμε» επισήμανε η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, μεταδίδει ο Skai.

«Το 2018 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος που δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας. Η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις συνομιλίες ένταξης. Έχουμε ήδη κάνει κράτηση για μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» διαβεβαίωσε.

Όπως ανέφερε η κ. Σεκερίνσκα, «το 2018 ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέφθηκε τη ‘’Μακεδονία’’ για πρώτη φορά σε 14 χρόνια, μια συνάντηση σε υψηλό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο για πρώτη φορά σε έξι χρόνια και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ (μας) επισκέφθηκε, δυο φορές, μετά πάνω από 10 χρόνια».

«Το 2018 εστιάσαμε στο στόχο μας, η ‘’Μακεδονία’’ να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε ότι το 2019 πρέπει να εστιάσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα» σημείωσε ακόμα η Σεκερίνσκα.