ΕΛΛAΔΑ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κουπόνια σε 880 πολύτεκνες οικογένειες για αγορές από τη λαϊκή

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κουπόνια σε 880 πολύτεκνες οικογένειες για αγορές από τη λαϊκή - Κεντρική Εικόνα

Δωρεάν κουπόνια, αξίας 250 ευρώ για αγορές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, διαθέτει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε 880 οικογένειες πολυτέκνων. Η διανομή των κουπονιών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης που βρίσκονται στο νέο κτίριο της περιφερειας Κ.Μακεδονιας, στη δυτική πλευρά της πολης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 220.000 ευρώ, κονδύλια που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Οι αγορές από τις λαϊκές θα γίνονται το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019.

Το μέτρο φέτος αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, με πάνω από τέσσερα παιδιά και δηλωθέν εισόδημα εως 25.000 ευρώ, ενώ πέρσι είχαν επιλεγεί μονογονεϊκές οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα.

Την καταβολή του ποσού των 220.000 ευρώ στους πολύτεκνους, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστα Γιουτίκα, να δηλώνει πως "φτάσαμε στο τέλος της διαδικασίας για να δώσουμε μια ενίσχυση στην πολύτεκνη οικογένεια" και να χαρακτηρίζει το βοήθημα "μικρό, αλλά σημαντικό"