ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τη Χαλυβουργική - «Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με ΔΕΗ

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τη Χαλυβουργική - «Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με ΔΕΗ - Κεντρική Εικόνα

Ραγδαίες και αρνητικές είναι οι εξελίξεις για τη Χαλυβουργική, συμφερόντων Κων. Αγγελόπουλου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες η επαφή της με τη ΔΕΗ, με στόχο να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των οφειλών ύψους 31,5 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΚΟ, απέβη άκαρπη.

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ προχωρά στην άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή παύει να την τροφοδοτεί με ρεύμα. Η Χαλυβουργική καλείται αν θέλει να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται είτε να βρει άλλον πάροχο είτε να αυτοτροφοδοτείται με υψηλότερο κόστος απευθείας από το σύστημα. 

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, που επικαλείται το euro2day.gr, "δεν υπήρξε ανταπόκριση της Χαλυβουργικής στο αίτημα της ΔEΗ για την κατάθεση προτάσεων διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών της".  Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "θα υλοποιηθούν κανονικά από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης". Μάλιστα η διοίκηση της εταιρίας έχει στείλει και σχετική ειδοποίηση στον ΑΔΜΗΕ, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η ΔΕΗ, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το capital.gr, εμφανίζεται αποφασισμένη να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των οφειλών της βιομηχανίας προς αυτήν.