ΕΛΛAΔΑ

Υπόθεση Ριχάρδος-Κούγιας: Αύριο θα αποφυλακιστεί ο ενεχυροδανειστής

Το σκεπτικό της αποφυλάκισης του Ριχάρδου - Κεντρική Εικόνα

«Αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά ο ενεχυροδανειστής», ανέφερε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται οενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ποινικολόγος πρόσθεσε ότι «έρχονται ποινικές υποθέσεις, οι οποίες όταν θα ασκηθεί η δίωξη θα είναι εντυπωσιακές και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ακόμη ότι «εδώ έχουμε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εμπλοκής της πολιτικής στην απονομή της Δικαιοσύνης που δεν έγινε μόνο τώρα. Έχουν γίνει ατοπήματα τέτοια για να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, τα οποία δηλητηρίασαν τη Δικαιοσύνη».

Τόνισε ακόμη πως «αν δεν παρέσυραν τον πρωθυπουργό δεν θα μίλαγε για υπόθεση Ριχάρδου… Τα οικονομικά εγκλήματα έχουν μειωμένη κοινωνική απαξία. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι προσωπικότητες. Πήραν, λοιπόν, μία προσωπικότητα "αντιπαθητική" και δυστυχώς έγιναν τα λάθη», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Παρατήρησε ακόμη ότι «το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού και των διωκτικών Αρχών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Ευτυχώς, είναι ψηλά το επίπεδο των δικαστικών Αρχών».

«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν φέρουν ευθύνη οι εισαγγελείς. Δείχνετε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις διωκτικές Αρχές. Είναι αδύνατον ο εισαγγελέας να πάρει το διαβιβαστικό στο σπίτι του. (…) Εάν στο πενθήμερο δεν απολογηθεί κάποιος μένει ελεύθερος», τόνισε ο κ. Κούγιας.