ΕΛΛAΔΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ παραδέχεται ότι πήρε €1.000 αντί να μηνύσει Ρομά που διέλυσε ασθενοφόρο

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Αθηνών - Κορίνθου - Κεντρική Εικόνα

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ ο αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Μίλτος Μυλωνάς, έλαβε 1000 ευρώ ως αποζημίωση για ζημιές που έγιναν σε νοσοκομειακό στον Ερυθρό Σταυρό στα μέσα Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστή Ρομα συγγενή ασθενούς που ειχε διακομιστεί στο νοσοκομείο από την περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Ο κ. Μυλωνάς παραδέχεται την οικονομική συναλλαγή με τον πατέρα του δράστη για τις ζημές στο ασθενοφόρο, υποστηρίζει όμως πως ειχε εξετάσει καταρχάς την κατάθεση μήνυσης αλλά την απέρριψε καθώς "τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή". Επικαλείται δε και σχετική σύσταση από τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ - έχει ενδιαφέρον πάντως η στάση της νομικής υπηρεσίας αναφορικά με συμβάντα βιαιπραγίων, προπηλακισμών και επιθέσεων σε βάρος πληρωμάτων ή οχημάτων, δεδομένου του αιτήματος του Σωματείου Εργαζομένων να αυστηροποιηθούν τα αδικήματα αυτα οταν τελούνται σε βάρος διασωστών κατα την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κ. Μυλωνάς υποστηρίζει ότι το κίνητρο του ήταν να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. Κι επιμένει ότι αυτο έπραξε παίρνοντας τα χρήματα "στο χέρι" απο τον πατέρα του δράστη. Χωρίς να παραδέχεται βεβαίως ότι η τακτική αυτη ελάχιστα συνάδει με χρηστή διοίκηση, με νόμους και πλαίσιο σωστής λειτουργίας, με σεβασμό στους εργαζόμενους του Κέντρου.

Για να υπερασπιστεί μαλιστα τη συναλλαγή του έχει αναρτήσει και την απόδειξη που "έκοψε" στον Ρομά - παρότι ουδείς από τους καταγγέλλοντες υπονόησε προςωπικό όφελος για τον αντιπρόεδρο. Ωστόσο, από το Σωματείο των εργαζομένων επιμένουν πως αφενός η απόδειξη δεν έχει πρακτικά καμία αξία για το λογιστήριο του Κέντρου, αφετέρου διερωτώνται εάν εφεξής αυτός θα ειναι ο τρόπος που θα διαχειρίζεται τα περιστατικά αυτα που δυστυχώς ειναι συχνά, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ. "Στα 1.000 Ευρω κοστολόγησε τη ζημιά στο όχημα. Την κοστολόγηση της δικής μας επιβάρυνσης, του φορτίου που κουβαλάμε απο τέτοια περιστατικά πώς θα την κάνει; Αυτό ειναι το μήνυμα που στέλνει ο αντιπρόεδρος;" λενε χαρακτηριστικα οι εργαζομενοι.

 pollkk

Ακολουθεί η ανάρτηση

Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, ακόμα και αφήνοντας να αιωρούνται συνειρμοί που σπιλώνουν συνειδήσεις, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν πρόθυμα ΜΜΕ που "διψάνε" για οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση και το δημοσιεύουν "αμάσητο"...!
-----------------------------------------
ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 6-12-2018

Σχετικά με σημερινή δημοσίευση καταγγελίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σε ηλεκτρονική σελίδα ημερήσιου Τύπου, παραθέτουμε την απάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μ. Μυλωνά, που ήταν παρών στο καταγγελλόμενο συμβάν και αποκαθιστά την πληροφόρηση για τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις:

«Την Πέμπτη 15/11/18 ενημερώθηκα από το Γραφείο Κίνησης του ΕΚΑΒ ότι διαμαρτυρόμενος πολίτης με καταγωγή Ρομά επιτέθηκε και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο κατά την παράδοση ασθενούς στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το περιστατικό είχε ως εξής: Τα πληρώματα ασθενοφόρου παρέλαβαν ασθενή από την περιοχή των Λιοσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο ακολουθούσε και ο σύζυγος της ασθενούς με δικό του όχημα. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο σύζυγος διαμαρτυρήθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν έτρεχαν κατά τη διαδρομή και εν συνεχεία μαινόμενος προκάλεσε ζημιές στο ασθενοφόρο. Συνελήφθη από την Αστυνομία και μαζί με τους δύο εργαζόμενους του πληρώματος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Σεβαστουπόλεως. Εκεί παρουσιάστηκα κι εγώ προσωπικά, καθώς επίσης και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ προσήλθε και ο πατέρας του δράστη ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε την ιδιότητα του «Πρόεδρου των Ρομά».

Εξετάζοντας επιτόπου την δυνατότητα κατάθεσης μήνυσης για τις φθορές στο ασθενοφόρο και κατά τη συζήτηση που είχα με τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επικοινώνησα με τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ και αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου, κοστολόγησαν τη ζημιά στα 1.000 ευρώ. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσω με κάθε τρόπο την αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο όχημα, ζήτησα από τον πατέρα του δράστη να καταβάλλει το ποσό αυτό, αφού ήδη η Αστυνομία είχε προβεί σε μήνυση αυτεπαγγέλτως. Εκείνος συμφώνησε και παρέδωσε τα χρήματα στον παρόντα Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρουσία ενός ακόμα μέλους του Σωματείου Εργαζομένων και ενός εργαζομένου του συνεργείου. Τα χρήματα μετρήθηκαν και θα παραδίδονταν στο λογιστήριο, το οποίο και θα εξέδιδε σχετική απόδειξη είσπραξης του ανωτέρω ποσού και η οποία θα δίνονταν στους καταβάλλοντες την επόμενη μέρα. Όπως και έγινε φυσικά (αντίγραφο της απόδειξης με ημερομηνία 16-11-2018 υποβάλλω συνημμένα).

Όσο για το ασθενοφόρο, έχει μεταφερθεί ήδη στο συνεργείο της επισκευάστριας εταιρείας προς επισκευή, ενώ ουδεμία συναλλαγή έγινε παράνομα και ουδέποτε προέβην σε οποιοδήποτε παζάρι με τον εμπλεκόμενο για την επισκευή και την κάλυψη της ζημιάς. Θεωρώ ότι με τις ενέργειές μου, υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και εξασφάλισα τη γρήγορη επισκευή ενός ασθενοφόρου, που παρέχει τόσο πολύτιμες για το κοινό υπηρεσίες καθημερινά.
Μιλτιάδης Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ»

Το Γραφείο Τύπου 
Του Αν. Υπουργού Υγείας 
Παύλου Πολάκη