ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Μνημείο θράσους η συνέντευξη Γεωργίου στους FT

Τ. Κουίκ: Θέσεις εργασίας στο Κατάρ για Έλληνες ενόψει του Μουντιάλ του 2022 - Κεντρική Εικόνα

Μνημείο θράσους χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στους Financial Times.

«Και απειλεί τους πάντες και εκβιάζει τη Δικαιοσύνη, λίγο πριν καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου κατηγορούμενος για παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ» αναφέρει ο Κουίκ και επισημαίνει:

«Ταυτόχρονα, για μία ακόμη φορά, οι προστάτες του στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ, αλλά κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, όπου είναι εμφανές ότι τελεί υπό την ομηρία του Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουν την εκκωφαντική σιωπή. Αυτή η σιωπή δείχνει συνενοχή και στις απειλές και στους εκβιασμούς του Ανδρέα Γεωργίου. Επίσης, για μία ακόμη φορά, η σημερινή μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία αφήνει ακάλυπτο τον Κώστα Καραμανλή».

Ο κ. Γεωργίου στην συνέντευξή του στους FT ανέφερε πως η απόφαση να προχωρήσει η δικαστική του υπόθεση, θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία και στην ελληνική κυβέρνηση και στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Εάν οι αξιωματούχοι των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών δεν μπορούν να παρέχουν ακριβή στοιχεία χωρίς φόβο ότι θα τους σέρνουν για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται επικίνδυνα η ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού της συστήματος» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργίου συνέδεσε επίσης την υπόθεσή του με το χρέος αναφέροντας:

«Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητά και την απομείωση του χρέους για τη Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, εάν ο υπολογισμός του κρατικού χρέους κριθεί ότι είναι λανθασμένος; Δεν είναι λογικό. Το συνετό πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ρυθμιστεί όλη αυτή τη ιστορία».