ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της παραγωγής ρομπότ στην Κίνα

Η Κίνα θα εξαιρέσει σόγια και χοιρινό από τους πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα - Κεντρική Εικόνα

Ετήσια αύξηση κατά 8,7% κατέγραψε η παραγωγή βιομηχανικών ρομπότ στην Κίνα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018.

Το ποσοστό αυτό της αύξησης είναι μειωμένο από το 9,3% που είχε καταγραφεί την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Συνολικά 118.452 μονάδες βιομηχανικών ρομπότ παρήχθησαν την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Για τον μήνα Οκτώβριο, η παραγωγή βιομηχανικών ρομπότ κατέγραψε ετήσια μείωση 3,3% στις 9.590 μονάδες, χωρίς να έχουν εξηγηθεί οι λόγοι που οδήγησαν στην μείωση.

Aύξηση παραγωγής δέκα μεταλλευμάτων εκτός σιδήρου

Ετήσια αύξηση κατά 5,5% κατέγραψε η παραγωγή δέκα μεταλλευμάτων εκτός σιδήρου στην Κίνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2017, είχε καταγραφεί μείωση της παραγωγής κατά 3,3%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,4% στους 44,79 εκατομμύρια τόνους, η αύξηση είναι μεγαλύτερη κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την αύξηση που είχε καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Αύξηση και στην παραγωγή αργού

Ετήσια αύξηση 0,3% κατέγραψε η παραγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδια επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις.

Η παραγωγή του Οκτωβρίου καταγράφηκε στους 16,09 εκατομμύρια τόνους, ενώ η Κίνα διύλισε 52,78 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 4,6%.

Η Κίνα είναι μία από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αργού πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εισάγει ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του πετρελαίου που καταναλώνει.

Τον Οκτώβριο, η Κίνα κατανάλωσε 56,75 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 21,3%.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 31,5% στους 40,8 εκατομμύρια τόνους.