ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περικοπές σε εκπτώσεις φόρων και επιδόματα ζητεί η Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Τραμπ όρισε υποψήφιο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Ντέιβιντ Μαλπάς - Κεντρική Εικόνα

Περικοπές σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών και κυρίως όσων αφορούν σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές, προβλέπει η λίστα που έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στη λίστα περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις φοροαπαλλαγές από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. 

Επιπλέον, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι βάση των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ζητά σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.