ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχουμε πλεονασματικό ταμείο

Φάμελλος: Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχουμε πλεονασματικό ταμείο - Κεντρική Εικόνα

«Αυτό που έχουμε από χθες ψηφισμένο είναι οι εκπτώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που περιλαμβάνουν τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες. Επιτέλους ακούστηκε από το βήμα της Βουλής, επισήμως, ότι δεν θα έχουμε μειώσεις στις συντάξεις, στην επόμενη πληρωμή οι συνταξιούχοι θα δουν ότι η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε τις συντάξεις τους και αγωνίστηκε για να μην κοπούν είναι αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Πετρόπουλο, 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και τα 90 ευρώ μέσο όρο» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

   Ο κ. Φάμελλος επισήμανε πως «το ασφαλιστικό σύστημα είχε χρεοκοπήσει μαζί με τη χώρα μας επί των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2014» και πρόσθεσε πως «(...)είχαμε εισφοροδιαφυγή από κολλητάρια της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν γινόταν έλεγχος για τη μαύρη εργασία και για τη μη πληρωμή των εισφορών, τώρα, όλα αυτά λειτουργούν κανονικά και, επιπλέον, επιτέλους έχουμε πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, που πάνω από το 50% είναι πλήρους απασχόλησης. Άρα και στο επίπεδο της παραγωγής εθνικού προϊόντος και στο επίπεδο της παραγωγής ασφαλιστικών εισφορών, παρότι μειώνονται οι εισφορές αριθμητικά για κάθε εργαζόμενο και για κάθε επαγγελματία, το σύνολο των εισφορών υπερκαλύπτει και δημιουργεί βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

   Οπως είπε ο κ. Φάμελλος, «όλοι ξέρουμε ότι η ΝΔ θέλει να πουλήσει σε ιδιώτες τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας μην κρύβονται, οτιδήποτε βιώσιμο δημιουργείται στη χώρα θέλουν να το πουλήσουν να το ξεπουλήσουν.(...)Αλλού λοιπόν αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Στην τσέπη λοιπόν θα είναι η απόδειξη των συνταξιούχων διότι εμείς μιλάμε με την πραγματικότητα και όχι με ψεύτικα λόγια».

   Για την υπόθεση C4i, ανέφερε ότι υπάρχει «απίστευτη υποκρισία» για να συμπληρώσει: «δεν μπορώ να καταλάβω από ποιον ζητάει τα ρέστα αυτή τη στιγμή η κ. Γεννηματά».

   «Ας κοιτάξει το κόμμα της, εκεί υπήρχαν τα εργαλεία, οι πλειοψηφίες, οι έλεγχοι, οι εξεταστικές δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο προσπαθεί να το αναδείξει ως ζήτημα αυτό. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να το κάνει ως αντίβαρο σε όλα όσα ανακοινώνονται. Το καλύτερο αντίβαρο στον κίνδυνο της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι πρώτα από όλα να μην φοβόμαστε κανένας από εμάς τους πολιτικούς να ανοίξει τους λογαριασμούς του, εξάλλου νομίζω και ο κ. Σημίτης είχε πει ο ίδιος ότι όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα άρα λοιπόν αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση. Το δεύτερο είναι που ελικρινά το προτείνω προς στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ η συμφωνία που πρέπει να κάνουμε μπροστά στην κοινωνία είναι να ασκείται πολιτική χωρίς διαπλοκή και διαφθορά και όχι να τη συγκαλύπτουμε ή να την αναδεικνύουμε κατά περίπτωση» πρόσθεσε.