ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συναντήθηκε ο Στ. Αραχωβίτης

Με τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συναντήθηκε ο Στ. Αραχωβίτης - Κεντρική Εικόνα

Τη στήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αραχωβίτης αναφερόμενος στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), υπογράμμισε ότι πρέπει να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός, τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα, και να εξασφαλιστούν νέοι πόροι που θα καλύψουν το καθαρό κόστος του Brexit καθώς και τις νέες προτεραιότητες.

Επίσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ασφάλεια Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, εξηγώντας τους παράλληλα την έκταση του φαινομένου της καταχρηστικής χρήσης του ελληνικού γιαουρτιού από την Τσεχία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εταιρείες. «Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιδράσεις, όμως αν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, νομίζω ότι όπως και με την φέτα, μπορούμε να είμαστε οι τελικοί νικητές», είπε σχετικά.

Τέλος ,διαβεβαίωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι οι διαπραγματεύσεις και οι εξελίξεις στο πεδίο των διεθνών συμφωνιών βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Όπως υπογράμμισε και με τη συνδρομή τους, «οι νέες συμφωνίες με τις χώρες της MERCOSUR και την Κίνα, αλλά και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Σιγκαπούρη όσον αφορά στην προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και δη της ναυαρχίδας αυτών της φέτας ΠΟΠ, θα ακολουθήσουν τα τελευταία καλά παραδείγματα της Ιαπωνίας και του Μεξικού».