ΕΛΛAΔΑ

ΔΕΗ: Σχεδιάζει 220 απολύσεις προσφέροντας και μπόνους... εξόδου 5.000 ευρώ

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής σήμερα - Κεντρική Εικόνα

Πόρτα εξόδου για 220 εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει πλήρως τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα ανοίγει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στη διάρκεια της συνεδρίασης του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, η διοίκηση έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει εισήγηση για την απομάκρυνση του προαναφερόμενου αριθμού των εργαζομένων της, επιδιώκοντας σε ετήσια οικονομική ανακούφιση της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την πρόταση αποχώρησης με τη χορήγηση μπόνους 5.000 ευρώ για όσους δεχτούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Για εκείνους που δεν θελήσουν να φύγουν θα ακολουθήσει η διαδικασία της απόλυσης, της καταγγελίας, δηλαδή, της σύμβασης από την εταιρία.

Ως γνωστόν, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έπαυσε να ισχύει για τους εργαζόμενους της εταιρίας ο συμψηφισμός αποζημίωσης απόλυσης με το εφάπαξ σύνταξης και συνεπώς, όσοι απομακρύνονται θα εισπράττουν το ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους 220 περιλαμβάνονται απλοί υπάλληλοι άνω των 62 χρονών και στελέχη ηλικίας 65 ετών και άνω.

Με το κύμα αυτό της μείωσης των δαπανών του προσωπικού, η διοίκηση της εταιρίας φαίνεται να εφαρμόζει πιστά το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο της McKinsey & Company, το οποίο υποδεικνύει την περιστολή δαπανών μέσα από την απομάκρυνση συνολικά 4.093 εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και του προσωπικού των πωλούμενων λιγνιτικών σταθμών.