ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Αρνητικοί οι πολίτες στη συμφωνία των Πρεσπών

Το πρόγραμμα Τσίπρα στα Σκόπια - Ποιοι επιχειρηματίες θα τον συνοδεύσουν - Κεντρική Εικόνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue, που σχετίζεται με θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Το 5% υποστηρίζει ότι δεν το αφορά, ενώ το 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Η δημοτικότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παίρνει την «κατηφόρα», καθώς αρνητική την χαρακτηρίζει το 60% και θετική το 32%.


Επιπλέον, για τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα, το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική άποψη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.


Το 52% ισχυρίζεται ότι βρίσκονται σε χειρότερο σημείο με πέρσι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Πηγή: topontiki.gr